ETHERMA infrarood panelen

Date: 12 november 2018
Tags: Verwarming
ETHERMA infrarood panelen

INFRAROOD PANELEN:

Als u een duurzaam alternatief zoekt voor verwarming, die geen fossiele brandstof gebruikt, kunt u denken aan infrarood panelen.

Hiervoor werken wij met de kwaliteits producten van Etherma, welke worden geproduceerd in Oostenrijk. Bij infrarood verwarming wordt warmtestraling opgewerkt met elektriciteit. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke verwarmingssystemen die vooral op gas werken. Het energie-rendement uit stroom door infraroodstraling kan beduidend hoger liggen dan het rendement uit gas. Een ander voordeel van infraroodstraling is dat het al behaaglijk warm voelt bij een temperatuur die op uw thermostaat 2 a 3 graden lager is dan bij een conventioneel systeem.

Woonruimtepanelen kunnen een stralingstemperatuur van maximaal 180 graden Celsius bereiken, waardoor ook op zeer koude winterdagen een afgekoelde kamer gelijkmatig en efficiƫnt kan worden verwarmd. Het regelsysteem zorgt er dan voor dat de stralingstemperatuur en het energieverbruik omlaag worden bijgesteld als het volledig vermogen van het paneel niet meer nodig is. U hebt dus aan de ene kant een reservecapaciteit voor zeer koude dagen, maar aan de andere kant geen verhoogd energieverbruik. dit alles wordt nog eens versterkt door de toepassing van onze Aero-Therm producten waardoor het rendement van de panelen met wel 40% kan toenemen.

Voor infrarood panelen kunt u ook terecht op onze webshop

klik hier voor een uitleg over hoe infrarood panelen werken 

 

VLOERVERWARMING:

Etherma heeft ook oplossingen voor uw vloerverwarming, zoals Laminotherm, een zeer dun (1,3mm) warmtefolie welke direct onder uw "zwevende vloer" zoals laminaat, parket, of klik PVC vloer gelegd kan worden!!

U kunt de matten simpelweg los onder uw "zwevende vloer" leggen. 

 

Image

De Laminotherm set's zijn verkrijbaar via onze webshop

 

Uiteraard is de Laminotherm vloerverwarming ook in maatwerk verkrijgbaar, u kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Wilt u graag de Laminotherm komen ervaren in onze showroom? Dat kan,u kunt al onze producten werkend ervaren in ons showroom, deze is open op afspraak.