Ionisatie pomp

Date: 02 juli 2019
Tags: Warmtepompen, Verwarming
Ionisatie pomp

In samenwerking met Zondergas kunnen wij u nu ook een ionisatie pomp aanbieden.

Hierbij  introduceert wij de nieuwe ZonderGas Combine Ionisatie CV Pomp op basis van een oud principe. Deze techniek wordt al jaren toegepast in militaire en ruimtevaart doeleinden, Maar nu voor iedereen bereikbaar. De ionisatie CV pomp is een verwarmingsapparaat met een heel hoog rendement van meer dan 98%. Stroom wordt door een geleidende vloeistof gestuurd in een thermobloc. Door deze energie gaan de moleculen sneller bewegen en wordt elektriciteit in thermische energie omgezet. Deze warmte wordt doorgegeven aan het cv systeem. Omdat er geen sprake is van een weerstand zoals bij gebruikelijke verwarmingssystemen is de ionisatie CV pomp heel snel op temperatuur. (binnen een paar seconden).
Ionisatieverwarming zelf is niet nieuw, maar de toepasbaarheid voor woningen wel. Het grote voordeel van Ionisatieverwarming is dat deze een energie omzettingscoëfficiënt van 1:3 heeft. Een ionisatie cv pomp werkt op 1 fase 13Ampere en realiseert hiermee 9Kw aan verwarmingsvermogen.  De 12Kw versie neemt genoegen met 18Ampere. Er hoeft dus geen krachtstroom aansluiting aangevraagd te worden. Een Ionisatie CV pomp is hierdoor in nagenoeg alle woningen toepasbaar en is in aanschaf vele malen goedkoper dan een warmtepomp en in verbruik vele malen goedkoper dan een elektrische cv ketel.
In Nederland willen we van het gas af en met deze techniek kan dat eenvoudig met behoud van bestaande verwarmingssysteem zoals vloerverwarming of radiatoren. Met deze Ionisatie CV pomp kan de gasgestookte cv-ketel worden vervangen.
 
ZonderGas is er trots op dat zij dit product als eerste op de Nederlandse markt mag aanbieden. De eerste installaties vinden momenteel plaats. Dit systeem is een volwaardig alternatief voor de Nederlandse markt.
Wij kunnen een compleet assortiment ionische ketels zonder vermogensbeperking aanbieden. De volgende versies zijn beschikbaar: 9kW, 12kW en de 25kW.
Het systeem is geschikt om aan te sluiten op alle soorten bestaande installaties en vervangt de gasgestookte cv voor een duurzaam alternatief.
 
Voordelen:

• De ionisatie ketel werkt op stroom en is dus overal toepasbaar
• Het werkingsprincipe is zeer betrouwbaar en al vele jaren in de ruimtevaart in gebruik.
• Er vindt geen verbranding plaats dus geen uitstoot en geen CO vergiftiging.
• Geen gasaansluiting en schoorsteen meer nodig.
• De ketels zijn compact en overal te plaatsen
• Is ideaal te combineren met zonnepanelen en -boilers
• Niet onderhoudsgevoelig en gemakkelijk te monteren
 tech. ionisatie