Aero-Therm vloer

Date: 12 november 2018
Tags: Isolatie
Aero-Therm vloer

Aero-Therm vloer is een lichtgewicht coating welke in een 1 mm dikke laag wordt aangebracht op diverse vloer ondergronden zoals bijvoorbeeld cementvloeren, houten vloeren maar ook op bijvoorbeeld plavuizen waar u overheen een nieuwe vloer wilt aanleggen. De vloer variant van Aero-Therm is samengesteld uit aerogel en kunststof microparels wat resulteert tot een flexibele reflecterende laag die de koude uit uw vloer tegen houd en de ontvangen warmte op de bovenzijde terug de ruimte in zal reflecteren.. Aero-Therm vloer kan rechtstreeks op de vloer worden aangebracht, wel adviseerd DWH groep om de vloer eerst te voorzien van een water gedragen primer om de hechting op uw vloer te garanderen. Hierna kan de vloer worden afgewerkt met een vloerbedekking naar keus zoals laminaat, parket, vinyl, tapijt etc.

Zeker als u vloerverwarming toe wil gaan passen is Aero-Therm vloer een goede aanvulling.

Aero-Therm zorgt er voor dat uw rendement van uw vloerverwarming tot wel 35% toe neemt doordat de warmte van uw vloerverwarming niet meer in uw (betonnen)vloer kan trekken , maar direct de woning in wordt gerefleteerd.

Doordat Aero-Therm als reflecterende laag tussen uw huidige vloer en de vloerverwarming zit is de op te warmen massa voor uw vloerverwarmingssysteem zo minimaal mogelijk en is uw vloerverwarmingssysteem sneller en langer warm. Dit scheelt aanzienlijk in uw stookosten van uw vloerverwarmingssysteem, tot wel 35%!

Zelf doen? of aan ons uitbesteden?

Uiteraard kunt u zelf de Aero-Therm met de hand op uw vloer aanbrengen.

Wilt u liever dat DWH groep het werk uit handen neemt? Dat kan natuurlijk ook. DWH groep kan voor u de Aero-Therm vloer spuitend aanbrengen, dit scheelt u een hoop tijd. DWH groep verzorg dan voor u het afplakken van wanden en kozijnen etc, de benodigde primer wordt voor u aangebracht en uiteindelijk wordt natuurlijk de Aero-Therm voor u op uw vloer gespoten. Nadat de Aero-Therm droog is kunt u uw vloerbedekking naar keuze, of eventueel eerst uw vloerverwarming direct op de Aero-Therm toepassen. 

 

Duurzaam Wonen Holland is de importeur van Aero-Therm voor de Benelux.

Als u meer technische informatie wilt klik dan hier

Aero-Therm is verkrijgbaar via onze webshop

 

Meer informatie of een offerte?

Bel ons: 0228-753496 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Project Aero-Therm Floor i.c.m. HicoTHERM te Hoorn- Kersenboogerd

Bij dit project in Hoorn is de Aero-Therm floor aangebracht op een grindvloer welke onder de laminaat vloer al aanwezig was, hierdoor is het verbruik per M2 wel iets meer dan bij een vlakke/gladde vloer, maar ook zeker mogelijk!  De klant had als klacht dat de vloer koud aanvoelde en de verwarming d.m.v.  een warm lucht systeem ( vanuit de bouw) niet het comfort opbracht wat men wilde.

Eerst is de laminaat vloer en ondervloer verwijderd,alles netjes afgeplakt en de gehele vloer voorzien van een hecht primer waarna we de Aero-Therm Floor door middel van een spuitmachine hebben aangebracht. Het resultaat; een perfecte egale laag van 1mm Aero-Therm... Deze klant in kwestie heeft er voor gekozen om de Aero-Therm te combineren met HicoTherm; de vloerverwarmingsfolie die los liggend onder de laminaat vloer kan liggen.Dus is ook deze vakkundig aangelegd en aangesloten waarna de klant er in dit geval voor gekozen had om zelf de laminaat vloer terug te leggen. Klus geklaard en de klant.... die heeft vanaf nu geen koude voeten meer door de Aero-Therm en een heerlijke vloerverwarming in de vorm van HicoTHERM.

klik hier voor meer projecten