Vloerverwarming elektrisch2021-10-30T14:48:05+02:00

Vloer
verwarming

Vloerverwarming

Over vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming bestaat in diverse soorten voor diverse toepassingen. Elektrische vloerverwarming is zeer geschikt om ruimtes individueel te kunnen voorzien van warmte. Dit bespaard enorm veel energie, zeker in combinatie met zonnepanelen is elektrische vloerverwarming een uitkomst.

Elektrische vloerverwarming werkt in de basis eigenlijk hetzelfde als traditionele vloerverwarming welke met water wordt verwarmd. De vloer krijgt over het gehele oppervlak een aangename warmte welke langs het lichaam omhoog trekt. Dit geeft snel een comfortabel gevoel.

Ook is het mogelijk om warmte zones te creëren door bijvoorbeeld alleen te verwarmen ter plaatse van de zithoek, eettafel  of wellicht de werkplek.

DWH Groep werk met de volgende systemen elektrische vloerverwarming:

 • ZG folie
 • Etherma DS
 • Etherma Laminotherm

ZG folie

ZG folie is een zeer dun systeem welke geschikt is voor onder parket, laminaat, kurkenvloeren en click PVC. De folie heeft een dikte van nog geen mm en wordt van stroom voorzien door stroomkabels die achter de plint worden verborgen.

Door de carbon strippen in de folie wordt een aangename warmte gecreëerd welke wordt doorgegeven aan de vloer erboven. Zeker in combinatie met Aero-Therm vloer is dit een zeer energiezuinige oplossing! Het systeem wordt per gewenste ruimte op maat gemaakt en geregeld door middel van een eigen thermostaat. Hierdoor kan zeer gericht worden verwarmd en energie worden bespaard.

ZG folie is niet geschikt voor onder tapijt of tegels. Met een juiste ondervloer kan ZG folie wel in combinatie met plak PVC.

Parket, laminaat etc. kan direct over de ZG folie worden heen gelegd.

ZG folie is in twee wattages leverbaar:

 • 50 Watt / M² ( voor energie passieve woningen/ nieuwbouw)
 • 100 Watt /M² ( voor bestaande woningen )

ZG folie is niet beschikbaar in de webshop, maar wordt op bestelling op maat gemaakt. Neem hiervoor contact met ons op voor meer informatie.

Etherma DS

De netverwarmingsmat DS is een standaard geconfectioneerde verwarmingsmat voor de comfortverwarming van vloeren, het verwarmen van ruimtes of de koude-afscherming aan wanden. Dankzij een dikte van slechts 2,7 mm is het mogelijk de netverwarmingsmat met een minimale inbouwdiepte te installeren.

De netverwarmingsmat is zelfklevend en de Dipol-uitvoering garandeert een eenvoudige plaatsing in de lijmlaag van tegelvloeren. De speciale constructie garandeert een 100% betrouwbare, eenvoudige installatie en een grote stabiliteit van de netverwarmingsmat.

Etherma DS is bij DWH Groep leverbaar als sets in verschillende mat grote ( van 1,o M² t/m 13,5 M² ) in combinatie met een thermostaat en vloersensor. Hierbij is keuze tussen de simpelere eTWIST Basic thermostaat of de eTOUCH ECO thermostaat. Deze sets zijn hier te vinden in onze webshop.

Deze sets kan men zelf installeren of vraag DWH Groep om een offerte om de installatie te verzorgen.

Etherma Laminotherm

Laminotherm is een verwarmingsfolie die zwevend wordt geplaatst direct onder de laminaatvloer. De verwarmingsmatten worden gebruikt als bijverwarming en als hoofdverwarming.

De elektrische vloerverwarming is vrijwel geschikt voor alle soorten parket-, laminaat en klik PVC vloeren. Het versterkte aluminiumweefsel garandeert een optimale warmteverdeling. Dit voorkomt de opbouw van “hotspots”. Dit houdt in dat de verwarming op bepaalde plekken zeer warm en onaangenaam wordt ervaren.

De verwarmingsmat is elektrosmogarm. Dankzij de 1,3 mm dunne opbouw is het verwarmingssysteem zeer eenvoudig te plaatsen.

Etherma Laminotherm is bij DWH Groep leverbaar als sets in verschillende mat grote ( van 1,o M² t/m 13,5 M² ) in combinatie met een thermostaat en vloersensor. Hierbij is keuze tussen de simpelere eTWIST Basic thermostaat of de eTOUCH ECO thermostaat. Deze sets zijn hier te vinden in onze webshop. Deze sets kan men zelf installeren of vraag DWH Groep om een offerte om de installatie te verzorgen.

Toepassingen

 • Hoofdverwarming per vertrek
 • Bijverwarming in een vertrek
 • Zone-Heating: bijvoorbeeld zitkamer of werkplek
 • Wandverwarming in bijvoorbeeld badkamer

Voordelen

De voordelen van elektrische vloerverwarming

 • Aangename warmte vanuit de vloer

 • Energie efficiënt

 • Goed regelbaar per vertrek of zone

 • Onderhoudsvrij

 • Allergie vriendelijk

Webshop

Kijk in onze webshop voor het assortiment elektrische vloerverwarming

Info/afspraak

Wilt u:

 • Meer informatie
 • Een vrijblijvende offerte voor het aanbrengen van elektrische vloerverwarming door DWH Groep
 • Elektrische vloerverwarming komen bekijken in de showroom
 • Een afspraak thuis om de diverse mogelijkheden te bespreken

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

  Nieuws

  Ga naar de bovenkant