Vloerverwarming2021-10-30T15:20:40+02:00

Vloer
verwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming die wordt verwarmd met warmwater is de meest bekende vorm van vloerverwarming.

Maar wat als het niet mogelijk is om de vloerverwarming in de huidige vloer aan te brengen? Dan brengt het zeer dunne opbouw systeem van Warp-Systems een enorme uitkomst!

Met een opbouw hoogte vanaf maar 15 mm van het vloerverwarmingssysteem bied Warp-Systems hiermee het dunste opbouw vloerverwarmingssysteem aan wat momenteel op de markt verkrijgbaar is.

De Warp-Systems opbouw verwarming is verkrijgbaar in twee versies:

 • Warp SpeeTile
 • Warp SpeeTherm

Hieronder leggen we de verschillen uit.

Warp SpeeTile

Bij verlijmde afwerkvloeren zoals PVC, tegels en parket.

SpeeTile is een zogeheten ‘natbouw systeem’. Dat betekent dat het wordt afgewerkt met een natte afwerklaag. De natte laag omsluit de buizen van het systeem waardoor warmte en koeling goed overgedragen worden aan de bouwmassa. Dit levert maximaal rendement op.

De SpeeTube verwarmingsbuizen liggen direct onder het oppervlak en zijn snel op temperatuur. Het systeem hoeft daardoor niet dag en nacht aan te staan, wat energie bespaart!

Groot voordeel is dat het systeem op veel soorten bestaande ondervloeren kan worden geplaatst, zelfs op (stabiele) houten vloeren.

SpeeTile 10 is het dunste verwarmingssysteem (15mm) en perfect voor situaties waar weinig opbouwhoogte beschikbaar is.

SpeeTile 12 is zeer geschikt in situaties waar meer opbouwhoogte beschikbaar is (vanaf 35mm). Deze variant kan worden afgewerkt met zandcement of anhydriet en wordt onder andere veel gebruikt in grotere ruimtes, zoals bedrijfshallen.

SpeeTile 10 en 12 bestaan beide uit modulaire kunststof matten met een open structuur. Het gepatenteerde klik-breek-schuif systeem zorgt voor een optimaal gebruik van de matten, zodat snijverliezen tot het verleden behoren. Geen afval dus!

De kunststof SpeeTube verwarmingsbuis is eenvoudig in de SpeeTile matten te bevestigen. Voor de afwerking kan SpeeTop egalisatiemortel of een anhydriet afwerking worden gebruikt.

Warp SpeeTherm

SpeeTherm is de ideale keuze bij stijve, zwevende afwerkvloeren zoals laminaat of duoplank en bij betonnen of (instabiele) houten ondervloeren. Ook op slaapkamers waarbij snel opgewarmd en afgekoeld moet worden of op ondervloeren met een maximale belasting. Het gaat hierbij om een zogeheten droogbouw systeem, bestaande uit voorgevormde EPS vloerplaten, AluTherm warmte geleidingsprofielen en SpeeTube verwarmingsbuis.

SpeeTherm 15 is een zeer dun systeem (vanaf 15 mm). Heb je meer opbouwhoogte beschikbaar? Ons SpeeTherm 30 systeem heeft een opbouwhoogte van 30mm en isoleert 2x zoveel als het SpeeTherm 15 systeem.

Een droogbouw systeem is eenvoudig op vlakke houten ondervloeren te plaatsen zonder natte afwerking. SpeeTherm is daarmee perfect als vlakke ondergrond voor een zwevende en stijve afwerkvloer, zoals laminaat of parket. Doordat frezen niet nodig is en door het zeer lichte en dunne materiaal, wordt het systeem veel ingezet bij renovatie, ook van monumentale panden.

Ook in appartementen of bovenwoningen waarbij traditionele vloerverwarming niet is toegestaan, is SpeeTherm de oplossing. Afhankelijk van de energiebron die je aansluit kan het systeem elke ruimte verwarmen én koelen.

Het WARP SpeeTherm Systeem bestaat uit lichte, voorgevormde EPS platen die je op de bestaande vloer legt. Daarin komen AluTherm aluminium warmte geleidingsprofielen met de SpeeTube verwarmingsbuis.

De AluTherm profielen geleiden de warmte van de verwarmingsbuis zodat de warmte gelijkmatig wordt verspreid. Op het systeem kan direct een zwevende en stijve laminaat- of parketvloer worden gelegd.

Toepassingen

Door de twee verschillende versies van Warp-Systems is de toepassing van dit vloerverwarmingssysteem eindeloos.

 • Oplossing voor op houten ondervloeren
 • Oplossing voor op onstabiele ondergronden waar in traditionele vloerverwarming niet toepasbaar is.
 • Opbouw systeem met zeer geringe opbouw hoogte
 • Uitkomst bij renovatie projecten

Voordelen

Enkele voordelen van Warp-Systems

 • Snelle opwarmtijd

 • Hierdoor energie besparend

 • Zeer dunne opbouw hoogte (vanaf maar 15mm!)

 • Eventueel ook zelf te monteren

Info/afspraak

Wilt u:

 • Meer informatie
 • Een vrijblijvende offerte voor een Warp-Systems vloerverwarmingssysteem geïnstalleerd door DWH Groep of als doe het zelf pakket
 • Een afspraak bij ons in de showroom om het Warp systeem te komen bekijken en de mogelijkheden te bespreken
 • Een afspraak thuis om de verschillende mogelijkheden van Warp-Systems te bespreken

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

  Nieuws

  Ga naar de bovenkant